Härlig onsdag

Publicerat: 2012-02-29 | 20:09:03 i Allmänt

Vilken härlig onsdag detta varit! Lång promenad med Lcns, barnen och hunden samt en extra promenad ner till en av mammorna i vår mamma-grupp som bjöd på en mumsig pastasallad! Jag och Lcns kommer aldrig tomhänt till mammaträffarna så denna gång bjöd vi på dryck samt lite extra tillbehör!

Lillgumman äter numer gröt till lunch vilket verkar uppskattas! Hon sover längre på dagarna och nätterna, hon ammar mer och hon verkar ha mer energi till att utvecklas. De senaste dagarna har hon haft en utvecklingsspurt! Tårna börjar bli intressanta, hon har börjat blåsa munbubblor, pratet är mer nyanserat osv! Så ett tips till er som tycker att era helammande spädbarn har saktats ner i utvecklingen testa med ett extra mål mat eller, om barnet fyllt 4 månader, testa att ge små "smaksensationer" dvs att barnet får smaka på det du äter fast noga mosat. Det kan göra all mat mer intressant! Även bröstmjölken!

Imorgon börjar dessutom älsklingens långhelger så nu ska vi göra i ordning lillans rum!
Längtar tills imorgon! Långfrukost och sedan promenad tänkte jag mig... Fast bilen ska in på lagning också... Aja! Det ska bli en underbar dag!


Den perfekta dagen

Publicerat: 2012-02-23 | 23:49:42 i Allmänt

Läste någonstans på någon blogg om deras perfekta dag. Därför blev ju även jag manad att försöka sätta ord på hur min perfekta dag är!

En version skulle vara en varm vårdag. Morgonen skulle spenderas i sängen med hela familjen, kaffe/the, goda smörgåsar och en hembakad bulle. Sen en lång lång promenad alla fyra ner på stan via omvägar och en liten fika ute på ett café innan vi går hem och myser ner oss på en filt ute på gräsmattan innan det är dags att gå in och göra middag. Sen blir det lite mys i soffan med popcorn och en bra film innan det är dags för dottern att sova och jag får mysa själv med min gubbe i soffan!


Strax dags att fara till fjälls!

Publicerat: 2012-02-23 | 11:02:33 i Allmänt

Sitter i soffan och små sover medan lillfröken ligger i sin säng och är i princip däckad! Hon som brukar babbla och vara pigg vid den här tiden! Aja... hon sov ju otroligt dåligt inatt så hon kanske tar igen sig!
Snart kommer dessutom min älskade mormor! Hon ska hålla koll på lillan medan jag packar bilen. Det är så himla snällt av henne!!

Nä men lite kaffe på det här så!


Sovmorgon deluxe!

Publicerat: 2012-02-22 | 09:59:24 i Allmänt

God morgon!
Vilken härlig morgon vi har haft! Dvs vi har sovit länge länge jag, dottern och hunden! Välbehövt och skönt! Nu ligger jag i sängen och lyssnar på gummans prat i hennes spjälsäng. Hon låter så mysigt men blir tyst så fort man kikar dit och säger god morgon. Lite trist så hon får prata vidare en liten stund till!
Igår var vi på badet med 4 av de andra ungarna från vår föräldragrupp! Lillan älskade det lika mycket den här gången och hon somnade t.o.m i bassängen(i min famn bör tilläggas)! Det var hur mysigt som helst men då var det bara att kliva upp och fika istället!

På kvällen blev det semla och the med underbara Lcns med sambo och barn! Mycket skratt och otroligt trevligt sällskap som vanligt;)
Nä... Undrar om jag måste göra mig i ordning för dagen! Måste tvätta och gå med hunden och förbereda morgondagen! Då far vi till mina föräldrars stuga i fjällen!


Sånt som är

Publicerat: 2012-02-20 | 05:29:22 i Allmänt

God morgon!
Att bli väckt på natten är inget jag tycker är särskilt jobbigt längre, men att bli väckt på morgonen! Suck... Dockan min vaknade vid halv fem och eftersom hon la sig igen vid fem i fem så höll jag mig vaken tills älsklingens klocka ringde så jag kunde mysa lite extra på morgonen. Men så var det ju det här med att somna om! Haha inte lätt på morgonen!
Men men... Sånt som händer antar jag!

I lördags var det en uppskattat bad-premiär för min lilla Docka! Har aldrig sett henne så upphetsad och lycklig! Superroligt! Och så hade vi ju sällskap av hennes favorit kille EJ vilket gjorde det hela ännu mer populärt;)

Idag blir det semle-bak, långa promenader och säkert en hel del kaffe! För imorgon ska vi på badet igen alla mammor med barn!
Men nu ska jag försöka sova en liten stund till!


Härliga fredag!

Publicerat: 2012-02-17 | 09:37:39 i Allmänt

Idag är det fredag och då ska man njuta lite extra! Hjärtat mitt får ta sin "sovmorgon" i soffan, jag kikar på serien All on the line på min favorit kanal TLC med en stor kopp kaffe i handen, till frukost njöt jag av två rostade mörka mackor med cream cheese. Alltså leker livet just nu! Vädret ser fantastiskt ut så jag längtar efter vår dagliga hund-promenad som SKA ta någon timme idag! Jag vill vara lite extra fin men har ingen aning om hur jag ska åstadkomma det... Känns som att garderoben är otroligt begränsad! Fast nu fick jag en snilleblixt! Ska gå och testa den om en stund^^
Men först: en liten bild på hur man kan njuta som (nästan) 4-månaders bebis;)


Kämpar för att vakna

Publicerat: 2012-02-15 | 10:00:59 i Allmänt

Suck, pust, stånk och stön vad trött jag är!! Hade det varit för att mitt hjärta hållit mig vaken så hade jag nog inte klagat... Men när det är jag själv? Då måste jag bara få svära över hur trött jag är ;)
Sitter i soffan med en stor kopp underbart kaffe, en apelsin och en liten kaka. Kakan kanske inte är det bästa att äta, men mitt "nya liv", som Lcns kallar det, har inte börjat än utan jag försöker bara hänga på henne liter lätt medan jag inväntar mitt gymkort. Jag har dock varit duktig och dragit ner från 2-3 kakor per kaffestund till 1! Och så apelsinen på det borde ju räknas?
Frukost åt jag vid 6 det är därför jag äter mindre nu :) Jag försöker äta mycket frukt istället för socker men ibland är det svårt ;)

Snart dags för promenad till barnens hus! Yay! Och nu har fröken vaknat i perfekt tid!


Sömn...

Publicerat: 2012-02-14 | 14:18:07 i Allmänt

Tänk vad skönt det var att somna om en sväng på morgonen! Jag sov till 10! Måste vara något rekord sen jag blev mamma!
Sen jag vaknade har jag gjort allt det där jag brukar göra på morgnarna, dvs bädda, diska, äta frukost, göra mig iordning för dagen helt enkelt!
Idag gick vi ingen lång runda, bara till Lillänge och hem. Vi är inte helt krya här i hushållet så då blir det inga längre promenader... Men jag hittade ju dessa supersöta skor på Kappahl! Så nu kan Hjärtat ha sin overall igen!
Och så handlade vi till middagen ikväll! Till efterrätt blir det vaniljglass med jordgubbar och egengjord kolasås! Enkelt och gott!


Misslyckad morgon?

Publicerat: 2012-02-14 | 06:29:50 i Allmänt

Ligger här i sängen och hör <3 snusa gott i sin spjälsäng och hunden snarkar under mig. Själv kan jag inte sova vilket är otroligt irriterande! Igår mådde jag inte alls bra och <3 hade feber och var inte riktigt sig själv:( fast hon höll humöret uppe hela dagen. Skrattade och pratade hela tiden och sov när hon skulle helt utan protester!
Det är såna dagar jag känner mig bortskämd och jag kan ju absolut inte klaga!

Min kära M gav mig dessutom en tidig alla hjärtans dag-present! Hela mars månad är han ledig torsdagar och fredagar! Tänk vad underbart att ha så långa helger tillsammans!

Imorse vaknade lillfröken och ville ha mat redan halv 5. Så efter lite mat och en ny blöja så la jag henne i sängen mellan mig och M. Det gick inte bra alls, hon fick ingen ro utan sparkade på mig och slog på M så hon fick gott lägga sig i sin säng igen! Då blocksomnade hon! Men inte kunde jag sova för det...

Nu har M gått och jag ska försöka få någon timme mer sömn innan det är dags att ta tag i dagen!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!